Ingrediënten
• 600 gram scholfifilet
• 1 venkelknol
• 125 gram cherrytomaatjes
• 1 sinaasappel, in plakjes
• 125 ml droge witte wijn
• 50 gram roomboter
• 4 takjes basilicum
Bereiding
Schaaf of snijd de venkel in dunne reepjes. Verdeel de venkel over 4 ruime vellen aluminiumfolie of bakpapier. Leg er de scholfifilet op en bestrooi de vis met zout en peper naar smaak. Leg de kerstomaatjes erbij en beleg de scholfifilet met de plakjes sinaasappel.
Vouw de pakketjes een beetje omhoog. Schenk de wijn erin. Verdeel de boter in kleine vlokjes over de pakketjes. Leg er een takje basilicum op. Vouw de foliepakketjes losjes maar goed dicht. Zet pakketjes met bakpapier vast met een metalen paperclip of bind ze dicht met een stukje keukentouw. Bewaar de scholpakketjes in de koelkast.
Stoom de scholpakketjes op de hete barbecue of in een voorverwarmde oven (200 graden) in circa 15 minuten gaar.
Serveertip!
Lekker met stokbrood of gebakken aardappelschijfjes.
Variatietip
Vervang de venkel ook eens door courgette en de sinaasappel door citroen.
