Rode poon met couscous

20-40 minuten

20-40 minuten

4 personen

poon

hoofdgerecht

Ingrediënten

• 4 filets rode poon van ongeveer 120 gram
• 250 gram couscous
• 2 eetlepels gekonfijte citroen
• 50 gram rozijnen
• 1 kleine courgette
• 1 rode paprika
• 1 sjalotje
• 1 theelepel Harissa
• 1 theelepel ras-el Hanout
• 1 theelepel kaneel
• 50 gram munt
• 50 gram koriander
• 50 gram platte peterselie
• 3 dl gevogeltebouillon
• 1 eetlepel olijfolie
• 1 pot gegrilde paprika’s (200 gram)
• ½ dl room
• 1 eetlepel boter
• Peper en zout

Bereiding

Snijd de courgette, rode paprika, sjalot, munt, koriander en platte peterselie fijn. Fruit het sjalotje aan in wat olijfolie en voeg er de courgette en paprika aan toe. Roer goed en voeg de gekonfijte citroen en de rozijnen bij. Kruid met Harissa, ras-el Hanout en kaneel. Blus met de 2 dl gevogeltebouillon en laat nog even op een zacht vuurtje garen tot de groenten allemaal zacht zijn.

Laat de couscous wellen in gezouten water en maak los met een vork. Meng de warme couscous met de groenten en strooi er de verse kruiden over. Snijd de paprika’s in blokjes fruit ze aan in wat boter. Voeg er 1 dl gevogelte bouillon en ½ dl room toe en laat even inkoken, mix met de staafmixer tot een sausje. Breng op smaak met peper en zout.

Verhit een pan met wat olijfolie en boter en bak de rode poon in de hete pan, ongeveer 2 minuten aan elke kant, naargelang de dikte. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de couscous met de rode poon en de paprikasaus.

Contactgegevens

Visspecialist van der Schuit
Van Harenstraat 34
8471 JE Wolvega
0561-612217
info@visspecialistvdschuit.nl

Volg ons

Openingstijden

maandag: gesloten
dinsdag: 08:30 – 18:00
woensdag: 08:30 – 18:00
donderdag: 08:30 – 18:00
vrijdag: 08:30 – 18:00
zaterdag: 08:30 – 17:00
zondag: gesloten