Pittige penne met tomaat en makreel

20-40 minuten

20-40 minuten

4 personen

makreel

hoofdgerecht

Ingrediënten

• 2 gestoomde makrelen van 300 gram
• 300 gram penne
• 1 sinaasappel
• 750 gram tomaten, in stukjes
• 3 eetlepels olijfolie
• 2 tenen knoflook, geperst
• ½ eetlepel paprikapoeder
• 3 eetlepels platte peterselie, fijngehakt
• 100 gram kleine zwarte olijven zonder pit
• 100 gram feta, verkruimeld
• zout en peper

Bereiding

Kook de penne in ruim kokend water met wat zout in 10 tot 12 minuten beetgaar. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers een halve sinaasappel uit. Snijd de helft van de tomaten in vieren en de rest in kleine stukjes. Verwijder de kop en het vel van de makrelen en neem het visvlees van de graat. Verwijder eventuele kleine graatjes en verdeel het visvlees in stukken.

Verwarm de olijfolie in een hapjespan en roer de tomaatstukjes, sinaasappelrasp, knoflook, paprikapoeder, peterselie en olijven met het sinaasappelsap en wat zout en peper erdoor. Bak het mengsel 2 tot 4 minuten op zacht vuur. Laat de pasta in een vergiet uitlekken.

Schep de penne, makreel en tomaatparten door het tomaatmengsel en warm de pasta in nog 2 tot 4 minuten goed door. Serveer de penne met tomaat en makreel in diepe borden en strooi de feta erover.

Contactgegevens

Visspecialist van der Schuit
Van Harenstraat 34
8471 JE Wolvega
0561-612217
info@visspecialistvdschuit.nl

Volg ons

Openingstijden

maandag: gesloten
dinsdag: 08:30 – 18:00
woensdag: 08:30 – 18:00
donderdag: 08:30 – 18:00
vrijdag: 08:30 – 18:00
zaterdag: 08:30 – 17:00
zondag: gesloten