Ingrediënten
• 4 kilo verse mosselen
• 1 prei
• 1 ui
• 3 worteltjes
• 1 klein bosje bladselderij
• 2 eetlepels slaolie
• 3 dl witte wijn
• ½ theelepel gedroogde tijm
• 50 gram boter
Wijnadvies
Roussillon rose
Bereiding
Was de mosselen. Snijd de prei, de ui en de worteltjes in stukjes en hak de bladselderij klein. Verhit de olie in een grote diepe pan en bak hierin de prei, de ui en de worteltjes 3 minuten op een hoog vuur. Voeg de wijn, de bladselderij, de tijm en de mosselen aan de pan toe. Verdeel de boter erover.
Doe het deksel op de pan, breng het vocht aan de kook en kook de mosselen 5 tot 8 minuten tot ze allemaal openstaan en gaar zijn. Schud de mosselen tussentijds even op. Verwijder mosselen die niet zijn opengegaan.
