Kabeljauwhaasje met Coburgerham en een salsa van kerstomaatjes

20-40 minuten

20-40 minuten

4 personen

kabeljauw

tussendoortje

Ingrediënten

• 4 stukjes kabeljauwfilet van 70 gram
• 4 plakjes Coburgerham
• 250 gram kerstomaatjes (1 bakje)
• Olijfolie
• 2 sjalotjes, fijngesneden
• 1 teentje knoflook, fijngesneden
• 6 ansjovisfilets, in stukjes gesneden
• 1 eetlepel kappertjes
• 15 blaadjes basilicum
• 100 gram veldsla
• Balsamicosiroop

Bereiding

Bak de sjalotjes en de knoflook. Voeg de ansjovis, kappertjes en gehalveerde kerstomaatjes toe. Verwarm dit vlak voor het serveren op een laag vuurtje of in een oven van 140°C. Bestrooi de kabeljauw met peper en omwikkel het met de ham. Bak deze aan in wat olie met boter en leg ze in een ovenschaal. Dek de schaal af en zet het geheel een kwartier in een oven van 120°C, totdat de kerntemperatuur 57°C bedraagt.

Serveer de vis op een warm bord, leg er de salsa van kerstomaatjes naast en garneer met wat veldsla, basilicum en balsamicosiroop.

Contactgegevens

Visspecialist van der Schuit
Van Harenstraat 34
8471 JE Wolvega
0561-612217
info@visspecialistvdschuit.nl

Volg ons

Openingstijden

maandag: gesloten
dinsdag: 08:30 – 18:00
woensdag: 08:30 – 18:00
donderdag: 08:30 – 18:00
vrijdag: 08:30 – 18:00
zaterdag: 08:30 – 17:00
zondag: gesloten