Geroosterde sardientjes met rozemarijn vinaigrette

20-40 minuten

20-40 minuten

4 personen

sardientjes

hoofdgerecht

Ingrediënten

• 12 tot 16 verse sardines, schoongemaakt
• sap van een sinaasappel
• 2 takjes rozemarijn
• ½ eetlepel zwarte peperkorrels
• 1 theelepel Dijonmosterd
• 3 tot 4 eetlepels olijfolie extra vierge
• 1 bosuitje, in ringetjes
• 1 tot 2 eetlepels kappertjes

Bereiding

Kook het sinaasappelsap in een steelpan tot de helft in en laat het afkoelen. Ris de rozemarijnnaaldjes van de takjes en hak ze heel fijn. Wrijf de peperkorrels in een vijzel fijn of plet ze op een plank met de bolle kant van een lepel. Klop in een schaaltje het sinaasappelsap met de mosterd, rozemarijn, peperkorrels en 2 tot 3 eetlepels olijfolie tot een dressing. Voeg zout naar smaak toe.

Laat een grillpan goed heet worden. Bestrijk de sardientjes heel dun met olijfolie en leg de sardines in de grillpan. Rooster ze in 4 tot 6 minuten mooi bruin. Keer de sardines als ze vanzelf van de ribbels loslaten. Leg de sardines in een lage schaal en schep er 2 tot 3 eetlepels rozemarijnvinaigrette over. Strooi de uienringetjes en kappertjes erover. Geef de rest van de vinaigrette erbij.

Serveertip!
Serveer de sardientjes met donker brood en een salade van kerstomaatjes. Halveer 500 gram kerstomaatjes en schep ze om met citroensap, geurige olijfolie, verse basilicumblaadjes en
blokjes mozzarella. Maal er royaal zout en peper boven.

Bereidingstip!
Lekker voor op de barbecue!

Contactgegevens

Visspecialist van der Schuit
Van Harenstraat 34
8471 JE Wolvega
0561-612217
info@visspecialistvdschuit.nl

Volg ons

Openingstijden

maandag: gesloten
dinsdag: 08:30 – 18:00
woensdag: 08:30 – 18:00
donderdag: 08:30 – 18:00
vrijdag: 08:30 – 18:00
zaterdag: 08:30 – 17:00
zondag: gesloten