Gebakken tongschar met appeltjes en vanillesaus

20-40 minuten

20-40 minuten

4 personen

tong

hoofdgerecht

Ingrediënten

• 4 kleine tongscharren of 2 grote, schoongemaakt
• 200 ml droge witte wijn
• 1 pot visfond (400 ml)
• 1 sjalotje, fijngesnipperd
• 1 vanillestokje, opengesneden
• 250 ml slagroom
• Versgemalen peper
• 4 eetlepels bloem
• 25 gram boter
• 2 stevige appels, geschild en elk in
• 10 partjes
• 1 eetlepel peterselie, heel fijngehakt

Bereiding

Kook in een wijde pan de wijn met de fond, het sjalotje en het vanillestokje op matig hoog vuur tot een derde van het vocht over is. Zeef het vocht boven een andere pan. Schraap het zwart merg uit het vanillestokje en roer dit door het ingekookte vocht. Roer ook de slagroom erdoor en laat de saus nog 10 minuten heel zachtjes koken. Voeg zout en peper naar smaak toe. Wrijf de tongscharren in met zout en peper en wentel ze door de bloem. Schud de overtollige bloem eraf.

Verhit de boter in een grote koekenpan tot het schuim wegtrekt. Leg de tongscharren er met de donkere kant in. Bak 4 minuten, keer de vissen en bak ook de onderkant in nog 4 tot 5 minuten gaar. Snijd de appels elk in 10 partjes. Houd de vissen warm op een bord onder aluminiumfolie en bak de partjes appel in het bakvet. Schep wat
saus op warme borden en leg de tongschar in de saus. Leg de partjes appel dakpansgewijs op de vis. Strooi er wat peterselie over. Serveer de rest van de saus erbij.

Serveertip
Lekker met gesmoorde spitskool en gebakken aardappeltjes.

Contactgegevens

Visspecialist van der Schuit
Van Harenstraat 34
8471 JE Wolvega
0561-612217
info@visspecialistvdschuit.nl

Volg ons

Openingstijden

maandag: gesloten
dinsdag: 08:30 – 18:00
woensdag: 08:30 – 18:00
donderdag: 08:30 – 18:00
vrijdag: 08:30 – 18:00
zaterdag: 08:30 – 17:00
zondag: gesloten