Clubsandwich met haring en avocado

0-20 minuten

0-20 minuten

4 personen

Haring

lunch

Ingrediënten

• 3 Hollandse nieuwe of zoute haringen
• 12 sneetjes donker volkorenbrood
• 2 rijpe avocado’s
• Sap ½ citroen
• 1 klein gekookt bietje
• 2 eetlepels bieslook, fijngeknipt
• 50 gram rucola
• Zout en versgemalen zwarte peper

Bereiding

Halveer de haringen en snijd de filets schuin in stukken van 4 centimeter. Rooster de sneetjes brood in een broodrooster. Schil de avocado’s en verwijder de pitten. Snijd 1 avocado in dunne plakken en sprenkel er wat citroensap over. Maak het bietje schoon en snijd het in heel dunne plakjes. Besprenkel ook de plakjes biet met wat citroensap. Prak de andere avocado in een diep bord fijn en meng het bieslook en 1 eetlepel citroensap erdoor. Breng vervolgens pittig op smaak met zout en peper. Bestrijk de sneetjes brood met de avocadospread. Verdeel de rucola over 8 sneetjes en rangschik de stukken haring, plakken avocado en biet op deze sneetjes. Leg op vier borden steeds twee belegde sneetjes op elkaar en dek ze af met de laatste sneetjes met de avocadospread naar beneden. Snijd de clubsandwiches diagonaal door.

Variatietip
Ook te bereiden met forel of makreel.

Contactgegevens

Visspecialist van der Schuit
Van Harenstraat 34
8471 JE Wolvega
0561-612217
info@visspecialistvdschuit.nl

Volg ons

Openingstijden

maandag: gesloten
dinsdag: 08:30 – 18:00
woensdag: 08:30 – 18:00
donderdag: 08:30 – 18:00
vrijdag: 08:30 – 18:00
zaterdag: 08:30 – 17:00
zondag: gesloten