Skip links
Inhoud

Dorade

Ingrediƫnten

  • 4 doradefilets met huid van 150 g
  • 500 g kleine trostomaten
  • 2 eetlepels sherryazijn of
  • witte wijnazijn
  • 1 theelepel suiker
  • zwarte peper, versgemalen
  • 125 ml olijfolie extra vierge
  • ½ komkommer
  • 1 gele paprika, in kleine blokjes
  • 50 g volkorenmeel

Bereiding

Snijd de tomaten in stukken en pureer ze met de azijn en suiker in de keukenmachine. Voeg al draaiende 75 ml olijfolie toe. Wrijf de tomatensaus boven een kom door een fijne zeef en voeg zout en peper naar smaak toe. Schil de komkommer en halveer hem in de lengte. Schraap de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Verwarm 1 eetlepel olie in een steelpan en smoor de paprikablokjes zachtjes beetgaar. Strooi er wat zout en peper over. Bestrooi de visfilets aan de kant zonder huid met zout en peper en wentel de filets door het volkorenmeel. Verhit 2-3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en leg de doradefilets er op de huidkant in. Bak deze kant 4-6 minuten tot de huid mooi knapperig is. Keer de filets en bak de andere kant in 2-4 minuten mooi bruin, dorade is het lekkerst als de filets net gaar zijn. Schep de gazpachosaus op vier borden en leg de doradefilets erin, met de huidkant naar boven. Strooi de blokjes komkommer en paprika eromheen.
Je kunt dit gerecht nog garneren met lamsoren vermengd met blaadjes waterkers. Overgiet de lamsoren in een zeef met kokend water en laat ze goed uitlekken. Meng de afgekoelde blaadjes luchtig met waterkers en leg op elk bord een toef van deze salade midden op de doradefilet







Snelkoppelingen